När man känner sig stressad i livet kan det vara bra att komma bort en stund, oftast hjälper det att inte att vara hemma en helg för att varva ned Dagens stress är alldeles för nära och man kan känna sig lockad och tvingad att ta emot jobbsamtal och alltid vara tillgänglig. Det kan vara lätt att lockas att följa med vännerna ut på en utekväll och helt plötsligt har man inte fått den avkoppling som man behöver. Att resa iväg är ofta en bra lösning på detta, nackdelen är dock att man alltid på något sätt är för nära samhället och det är svårt att komma ifrån på riktigt. Lösningen på detta är att åka ut till vildmarken, det är otroligt passande när man vill varva ned på riktigt.

Horndal är ett fantastisk alternativ, du får för det första lämna Sverige och ta dig till Norge och den fantastiska naturen som finns runt omkring. Det är inte så pass långt bort att det krävs veckor med planering och du kan göra detta någorlunda spontant. Väl framme i Horndalen kan du välja om du vill bo på hotell eller något av de fantastiskt mysiga vandrarhemmen, du kan även välja att campa under hela din vistelse. Givetvis beror detta på vilken säsong det är. Det finns alltid något du kan göra i Horndalen oavsett säsong, på vintern kan du åka längdskidor, snowboard och slalom och under sommaren kan du fiska, hyra kanoter och båtar.

Givetvis kan du campa oavsett säsong om du är förberedd på vädret och allt som kan komma, Horndal är otroligt vackert och du kommer att uppleva att du vill åka hit regelbundet när du vill koppla av. Det finns få saker som är lika avstressande som att koppla av i naturen. Du bör testa detta du med.