Även om man reser under sommaren till Norge så måste man komma ihåg att det kan bli väldigt kallt, speciellt när man rör sig ute i vildmarken. För att ens resa inte ska bli förstörd är det viktigt att man är förberedd på detta. Givetvis finns det möjlighet att köpa allt på plats, men man ska komma ihåg att det är dyrare att handla i Norge och detta kan om man har otur förstöra vildmarkssemestern. Du bör alltid kolla vädret innan dess att du åker, men du bör inte förlita dig på det. Det är viktigt att du är förberedd på både extrem kyla och mycket varmt väder.

Detta gäller framför allt om man reser på sommaren och har planerat att fjällvandra eller att campa, när man har tänkt sig att spendera natten ute är det viktigt att man är rejält förberedd på alla typer av väder, det är viktigt att man har med sig ett ombyte och att man till exempel håller tändare och tändstickor torra genom att förvara dem i en burk eller en plastpåse.

Om något skulle hända kan man ofta klara sig mycket längre om man är rejält klädd och förberedd, det kan till exempel bli så att du har otur och går vilse. Då är det viktigt att du kan hålla temperaturen. Det är bättre att vara något för varm vid dessa tillfällen och behålla temperaturen i kroppen än att vara för kall. Detta gäller framför allt under vintern, om du upplever att du helt plötsligt efter att ha frusit blir jättevarm får du inte klä av dig – detta är livsfarligt.

Oavsett om det är sommar eller vinter är det alltid ett bra alternativ att ha en vindsäker jacka, detta kommer du att komma långt med, se även gärna till att den är vattentät för att klara alla väder.