Drömmer du om att ta dig fram längs älvar och forskar i Horndalen? Att spendera timmar till sjöss i din kanot med ett sällskap som du tycker om? Det är idag inga problem att hyra en kanot i Horndalen och det finns mängder med friluftsalternativ för den som vill uppleva Horndalen via en kanot. Många väljer att resa med bil till Horndalen och tar sig på så sätt med sig sina egna kanoter, alla har dock inte möjlighet till detta men trots det ska man kunna uppleva fantastiska Horndalen till fullo. Då orten till stor del andas och är friluftsliv och det finns en otroligt vackert natur samt att Norge även har allemansrätten, vilket uppmuntrar till att man ska röra sig ute i naturen, är detta ett av de bästa alternativen.

Du kan göra det till en heldag där du tar med dig proviant som du kan äta efter vägen, du kan paddla in på en vacker strand och göra upp en eld där du och ditt sällskap tillagar mat. Det finns olika typer av möjligheter när man väljer att hyra en kanot, du kan som exempel välja en guidad tur, hur som haver är detta mest lämpligt när du inte har erfarenhet av kanotpaddling sedan tidigare, men om du har det är det mycket mer befriande att ta sig runt på egen hand utan en guide.

Då kan du åka vart du vill och du kan till exempel hyra kanoten två eller tre dygn, du kan kombinera det med camping ute i vildmarken och göra detta till ett riktigt äventyr. När du har spenderat en timme eller två på vattnet i Horndalen kommer du att förstå varför detta är så otroligt populärt och det kan hända att du även kommer att vilja göra detta till en återkommande semester varje år efter detta.