När du campar vill du gärna att din packning ska vara lätt, speciellt om du ska gå en längre sträcka. Oftast kan man nämligen inte åka bil hela vägen till campingplatsen och om du kan göra det kan du ha allt du behöver i bilen. Det vanligaste är dock att man packar allt man behöver i en ryggsäck som det är tänkt att man ska bära en längre sträcka och därför är det viktigt att man tänker på vikten.

Det finns dock en del saker som du absolut inte får glömma när du åker på en campingtripp. Först och främst behöver du ha i åtanke hur länge du ska vara borta och vad du har tänkt dig att äta, även om du har tänkt dig att fiska och plocka bär i skogen är det viktigt att du har med dig extra proviant. Torkat kött är bra energi, samtidigt som de allra flesta måltider går att få på en konservburk idag. Konservburkar är dock tunga, men det är ändå bra att ha med sig ett par stycken. De flesta innehåller fullvärdig kost och mat för ett par dagar, om du har tänkt dig att vara borta på en längre tripp är det ett måste.

Du behöver ha med dig tändstickor, ett tält och en sovsäck som håller dig varm på nätterna. Minst ett ombyte med kläder. Dina kläder måste hålla för alla typer av väder. Du vill inte riskera att bli blöt eller kall under din campingresa. Myggspray kan göra din resa mer behaglig men är inte ett måste. Hygienprodukter som tandborste och tandkräm är det bra att ha med sig, du bör ha i åtanke att det inte kommer att finnas någon dusch i vildmarken. Glöm inte heller bort att ha med dig en kniv, detta kan underlätta för dig på många sätt genom att till exempel skära till ved.