Det blir allt mer populärt med program på TV som handlar om olika typer av överlevnad. I vissa, som “Naked and Afraid”, går man tillbaka till grundläggande överlevnad där man har näst intill ingen utrustning över huvud taget, inte ens några kläder på kroppen. Man ska sedan överleva i hårda miljöer i 21 dagar innan man ska ta sig till en upphämtningsplats och då avslutas utmaningen.

Andra program är mer utbildande i sin karaktär, som till exempel “Bear Grylls: Born Survivor” där den kända äventyraren och överlevnadsexperten Bear Grylls demonstrerar hur man kan överleva i de allra tuffaste miljöerna.

Med allt fler program som dyker upp finns det alltid något att titta på och varför inte passa på att försöka vinna lite pengar på https://www.metalcasino.com/sv/ samtidigt, för att ha råd att själv prova på att överleva.

Den svenska TV serien Expedition Robinson, som har sänts i 16 säsonger med den 17:e på väg (i skrivande stund) är en tävling där deltagarna, uppdelade i lag, ska vara på en öde ö och utföra olika tävlingsmoment. Det lag som förlorar måste rösta ut en av sina medlemmar. Till slut finns det bara en vinnare som då får Robinsonstatyetten och även en summa prispengar.

Idén till Expedition Robinson utvecklades först av en engelsman vid namn Charlie Parsons. Det var dock ingen TV-kanal i England som trodde på konceptet så det blev aldrig av där. Det fanns dock en svensk TV-kanal som trodde på det och det visade sig bli en succé och är nu ett av de mest populära programmen genom tiderna i Sverige.

Överlevnadsprogram växer allt mer i popularitet och fler och fler dyker ständigt upp med olika idéer, vissa mer lyckade än andra, och många tror att det bara är en tidsfråga innan man kommer få förhandsinformation och kunna satsa pengar på vem av deltagarna man tror ska vinna.