Att campa är en fritidsaktivitet som är lätt att tycka om av många anledningar, du kommer ut i naturen samtidigt som du har chansen att koppla bort från vardagens stress, man är sällan lika tillgänglig när man campar som när man är i ett större samhälle. Du hamnar helt enkelt lite utanför och detta kan vara otroligt avslappnande för många. Att inte vara ständigt tillgänglig i ett samhälle där tillgänglighet är allt.

I Sverige har vi allemansrätten, det är lätt att inte uppskatta detta till fullo förrän man besöker andra länder och inser att man inte ens kan besöka vilken del av stranden man vill, utan måste leta reda på en publik strand. Allemansrätten innebär att du får vistas i skog och vildmark som du vill, så länge som du tar hand om naturen. Därav är Sverige ett guldställe för camping och det finns många otroligt vackra platser. Du kan till exempel välja att campa i en stad i Sverige som du inte bor i, på så sätt blir det ännu mer intressant.

Ta en tripp till norra Sverige, vandra i fjällen och campa i en vacker skog med rinnande vatten bredvid. Du bör givetvis ta med dig proviant men om du känner dig extra motiverad kan du testa på att fiska för att få mat, därefter kan du rensa fisken och tillaga den över öppen eld. Allt beror på vad du har för vana av camping sedan tidigare. Om det är första gången för dig är det bättre att göra det enkelt för dig, välj en vacker vandringsled, promenera till en mysig glänta och campa där med några vänner som du tycker bra om. Glöm inte bort tändaren och om du använder dig av tändstickor är det viktigt att inte glömma att sätta dem i en plastpåse ifall det regnar.